Tips till inneboende

Här kommer några enkla tips för ett lyckat inneboendeskap:

·         Var öppen för att bo med andra typer av människor än du spontant känner dig bekväm med – det är faktiskt inte alltid bästisen eller partnern som är den optimala roomien!

·         Prata igenom hur ni vill bo, t.ex. renlighetsnivå/städrutiner, vad uthyraren har för inställning till besökare, fester eller annat som är viktigt i ditt liv. Det kan låta tråkigt med regler, men är bra för att undvika irritation och konflikter. Ingen vill bråka om en uppfälld toalettring vareviga dag!

·         Respektera varandras olikheter och fokusera på det härliga i att dela boende. Du är förmodligen inte inneboende för resten av ditt liv och kan ha ett eget hem och göra allt 100 % på ditt sätt senare i livet. Som inneboende hittar du andra fördelar!

·         Fråga din uthyrare innan du flyttar in, vad vill hen att du ska ta med dig och vad finns på plats för dig att använda. Lakan? Porslin? Möbler? 

·         Prata om vad ni är för personer och vad ni förväntar er av varandra. Hur ofta ska vi städa? Hur känslig är den andra av ljud? 

·         Är det något som inte känns okej – ta upp det med en gång och prata om problemet istället för att gå runt och fundera. Oftast går det att lösa över en fika och sedan är problemet ur världen. Kanske har det bara rört sig om ett missförstånd.  

Logga in

Registrera

Glömt?