Stockholm stads bostadsförmedling

Tips som ökar möjligheterna till förstahandskontrakt
Planera ditt boende i så god tid som möjligt. Från att man fyller 18 år är det möjligt att ställa sig i bostadsförmedlingens kö. På så sätt är det möjligt att samla värdefull kötid fram till den dagen då du vill söka bostad. Det är alltid störst tryck på lägenheter i innestaden så ett gott råd är att se stockholmsområdet som ett alternativ. Var sedan aktiv i ditt sökande och anmäl intresse för lägenheterna som annonseras.

Att söka studentlägenhet hos bostadsförmedlingen
Bostadsförmedlingen i Stockholm är marknadsplatsen som samlar studentlägenheterna på en plats. För att söka studentlägenheterna måste man vara kund hos bostadsförmedlingen. Lägenheterna förmedlas utifrån kötid samt de krav som fastighetsägaren ställer på hyresgästen (ex studieintyg). Den som bor i studentlägenhet behåller sin ordinarie kötid hos bostadsförmedlingen. Det underlättar bostadssökandet efter studietiden eftersom lägenheterna förmedlas efter kötid. Alla lägenheter som lämnas in annonseras på vår hemsida där man som sökande anmäler sitt intresse. Den som söker studentlägenhet måste antingen kunna visa studieintyg eller antagningsbesked till högskola, universitet eller KY-utbildning (kvalificerad yrkesutbildning) i Stockholms län.

Här blir du kund hos bostadsförmedlingen: www.bostad.stockholm.se

Hur många studentlägenheter förmedlas?
Under 2010 fick bostadsförmedlingen i uppdrag från staden att satsa på studentförmedling. Sedan dess har utvecklingen varit positiv. Från 115 lägenheter (2009) till 620 lägenheter (2010) pekar prognosen för 2011 mot ett ökat resultat på drygt 800 lägenheter. Närmare 30 procent av alla studentlägenheter förmedlas till personer med en kötid mellan 0-2 år.

Logga in

Registrera

Glömt?