Bostadsguide

Tips till dig som söker bostad

1. Ställ dig i studentbostadskö! Det finns två stora studentbostadsköer i Stockholm: Stockholms stads bostadsförmedling (Bostadsförmedlingen) och Stiftelsen Stockholm studentbostäder (SSSB). Mer information om dessa hittar du under Bostadsköer i Stockholm.

2. Var en aktiv sökande. Ju tidigare du börjar söka bostad desto bättre. Det är alltid högst tryck på studentbostäder vid terminsstart, men det frigörs även bostäder vid andra tider på året. Så var en aktiv sökande året runt.

 3. Sök bostad på andrahandsmarknaden. Det är en väldigt tuff bostadsmarknad i Stockholm och det tar tid att få en studentbostad. För att öka dina chanser att hitta bostad bör du leta genom inneboende- och andrahandsannonser. Under fliken Bostäder hittar du alla våra aktiva annonser.

 4. Bredda dina parametrar. Stockholm är stort och har (för det mesta) bra kollektivtrafikslösningar. Det kan därför vara värt att bredda sina parametrar och leta boende i länets kranskommuner om möjligt.

 5. Sök boende tillsammans. Är ni redan en sammansatt grupp studenter som vill hyra en lägenhet tillsammans kan det vara lättare att få någon av de större lägenheterna eller hyra en större lägenhet eller ett hus i andra hand.

6. Använd ditt sociala nätverk. Basunera ut till alla dina vänner på sociala medier att du söker boende i Stockholm. Någon kanske känner någon som känner någon. Du kan även följa oss på Facebook (Akademisk kvart) och Twitter (@akademisk_kvart) för att bevaka våra annonser.

Tänk på att det kan vara värt att hyra en bostad redan från juni/juli, speciellt om alternativet är att stå utan bostad i augusti/september. I juni/juli är det inte lika många studenter som har börjat leta bostad ännu och det är lättare att få erbjudanden.

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?