Frågor och svar

Vad är Akademisk kvart? 

Akademisk kvart är en plattform där den som har ett boende att hyra ut kan lägga upp en annons och studenter i behov av boende kan hitta bostad. För att kunna annonsera eller svara på annonser behöver du registrera dig på sidan. Registrering hos Akademisk kvart utgör inte en registrering i en bostadskö, utan ger dig tillgång till den information som finns på sidan. All kommunikation mellan annonsörer och intressenter sker direkt mellan dessa genom de kontaktuppgifter annonsören valt att publicera eller genom meddelandefunktionen på hemsidan.

Hur lägger jag upp en annons?

För att lägga upp en annons går du in på startsidan och klickar på ”Hyr ut en bostad”. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. I samband med att du lägger upp din annons skapas ett inloggningskonto med den e-postadressen du angivit under ”Om dig”. Du kommer få ett automatiskt mejl från oss om att skapa ett lösenord - detta kommer du behöva använda om du vill annonsera igen i framtiden.

När du har skickat in din annons kommer den att granskas och, om den uppfyller våra annonseringsvillkor, publiceras. Skulle den inte uppfylla villkoren kommer du få ett mail med information om vad som måste ändras för att villkoren ska anses vara uppfyllda. Du hittar villkoren här.

Varför måste jag skriva in mitt personnummer när jag lägger upp en annons?

Ditt personnummer syns endast för oss som granskar annonserna och är anställda av SSCO. Vi lämnar inte ut några personuppgifter till tredje part. Under vår rutinkontroll kontrollerar vi vem personnumret tillhör och vilken adress personen är folkbokförd på. Detta för att säkerställa legitimiteten för annonserna som läggs upp och förhindra bedrägeri.

Det står att min e-postadress redan är registrerad. Vad betyder det?

Om du tidigare har annonserat hos Akademisk kvart har ett användarkonto skapats första gången du la upp din annons. Då fick du även ett mail med en länk för att skapa ett lösenord. Om du inte kommer ihåg vad du har valt för lösenord kan du skapa ett nytt genom att följa instruktionerna nedan.  

Jag har glömt mitt lösenord. Vad ska jag göra?

När du för första gången registrerade en annons fick du ett mail med en länk för att skapa ett lösenord. Om du inte kommer ihåg vad du har valt för lösenord, eller inte valde något, kan du beställa ett nytt. Gör det genom att klicka på "Logga in" och sedan "Glömt lösenord?".

Hur tar jag bort min annons?

Du kan ta bort din annons genom att logga in på Akademisk kvart och leta rätt på din annons i flödet eller på ”Mina Sidor”. Till höger på skärmen kommer du nu se en symbol i form av en soptunna, tryck på den symbolen för att ta bort annonsen. Alternativt kan du maila till info@akademiskkvart.se och ange att du vill ta bort annonsen. Kom ihåg att skriva vilken gatuadress det gäller.

Hur redigerar jag min annons?

Du kan redigera din annons genom att logga in på Akademisk kvart och leta rätt på din annons i flödet eller på Mina Sidor. Klicka på din annons. Till höger på skärmen kommer du nu se en symbol i form av en penna, tryck på den för att komma till redigeringsläget. Gör dina ändringar och skicka in annonsen för granskning. Annonsen kommer att publiceras efter en ny manuell granskning och du får ett mail när den är återpublicerad. Om du har problem med att redigera din annons kan du kontakta oss på info@akademiskkvart.se.

Hur anmäler jag intresse för en annons? 

När du har hittat en annons som ser intressant ut är det upp till dig att kontakta annonsören. Ring, maila eller skicka ett meddelande via meddelandeformuläret. Kom ihåg att fylla i dina kontaktuppgifter. Du behöver inte registrera dig på hemsidan för att kontakta annonsörer.

Kan jag lägga upp och redigera min annons via min mobiltelefon?

Vår hemsida är mobilanpassad så att du kan lägga upp en annons via din mobiltelefon. I dagsläget kan du dock inte redigera eller ta bort din annons via mobiltelefonen. Du behöver logga in på en dator för att redigera eller ta bort din annons.

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?